LET OP

Koningsdag 2020 gaat niet door ivm het coronavirus.

Onderstaand is nog het programma van 2019. We doen veel aan tekst recycling.
Het programma van 2021 komt hier zo snel als we het zelf weten.

We hebben een mooi programma. Hieronder vind je alle details.

Driekleur
We roepen iedereen op om te vlaggen voor de Koning en Koningin. Op Koningsdag mag dat met de oranje wimpel. Hoe meer vlaggers, hoe feestelijker het dorp. Wij zorgen natuurlijk weer voor de grote vlag op de toren.

Geen wegafsluiting
Dit jaar proberen we een nieuwe manier van afzetten van het plein. De weg blijft dan open voor verkeer.

Aubade
We starten Koningsdag weer op het dorpsplein aan de Kortenhoevenseweg. in het dorpshuis. Om 10.00 uur begint daar het traditionele programma. Een toespraak door de gemeente van wethouder Christa Hendriksen, weer een korte aubade en de toost op het koningspaar.
Voor ieders veiligheid en om iedereen goed te bereiken met het geluid vragen we jullie om allemaal OP het plein te gaan staan. Dus niet op de straat/stoep of achter de spreker.

Potlooiersmarkt
Aansluitend om 10.30 uur begint in het dorpshuis op het plein rond de kerk de Potlooienmarkt (vrijmarkt) voor jong en oud. De markt eindigt om uiterlijk 12.45 uur. De markt is gratis en aanmelden hoeft niet. Neem wel een kleed, stoeltje en een vuilniszak voor het afval mee.
Bij regen zal de potlooiersmarkt verplaatst worden naar Huis het Bosch. Dit zullen we dan vooraf melden op deze site.

Versierde Fietsen optocht AFGELAST
De Versierde Fietsen Optocht start om 12.45 uur vanaf het plein bij de Kortenhoevenseweg. We fietsen onder begeleiding met de kinderen door het dorp naar Huis Het Bosch. We fietsen deze route:

\

• Alleen meedoen met versierde fietsen. Denk aan crepe papier in rood, wit, blauw en oranje. Vlaggetjes, leuke hoedjes, oranje shirts, etc
  • Voor hele kleine kinderen en/of hele kleine fietsjes is het misschien wat te ver. Deelnemen kan dan wel, maar alleen met een pappa of mamma erbij die hard kan lopen!
  • Het is geen wedstrijd. Blijf achter de tochtleider van de Oranjevereniging.
  • Luister naar de aanwijzingen van de Oranjevereniging.
  • Pappa’s en Mamma’s zijn welkom voor de begeleiding.
    Veel plezier!

Programma bij Huis Het Bosch

Creaplein
Vanaf 13.00 uur is de jeugd weer welkom voor vermaak op het Creaplein. Voor de kinderen hebben we sminken, suikerspin en een knutselklusje. Ook staat er weer een springkussen van Unicef, springen voor het goede doel dus.
Voor de oudere kinderen hebben we een opblaasbare stormbaan, dit jaar een nog langere dan vorig jaar. We hebben ook dartvoetbal.

Volwassenen
Voor jullie is de bar en het terras open.

Muziek!
We hebben weer een vrolijke DJ om de goede sfeer lang vast te houden.

Napraten
Heel Lexmond is welkom om aan de bar en op het terras Koningsdag, het weer en Ajax te bespreken.
Vanaf een uur of drie zal het college van Vijfheerenlanden hun ronde door de gemeente afsluiten op het terras van Huis het Bosch. Tussendoor zullen zij een poging doen bij het dartvoetbal. Tegen vier uur zullen ze weer vertrekken om privé verder feest te vieren.

Lid worden ?!

De hele dag kun je bij de Oranjevereniging tent lid worden van de vereniging, omdat je het zo leuk vind wat de Oranjevereniging elk jaar allemaal maar weer organiseert.
Voor het geld hoef je het niet laten: 7,50 per persoon vanaf 16 jaar en maar 15,- euro per gezin/stel.

Lid worden kan ook nu meteen al:  https://www.oranjevereniging-lexmond.nl/lidmaatschap/