In 2023 hebben we weer een volledig programma. Hieronder vind je alle onderdelen.

Steek je vlag uit!

We roepen iedereen op om te vlaggen voor de Koning en Koningin. Op Koningsdag mag dat met de oranje wimpel. Hoe meer vlaggers, hoe feestelijker het dorp. Heb je nog geen vlag? O.a. Hubo Meerkerk kan je daarmee helpen. Wij zorgen natuurlijk weer voor de grote vlag op de toren.

Aubade

We starten Koningsdag op het dorpsplein aan de Kortenhoevenseweg. Om 10.00 uur begint daar het traditionele programma. Een toespraak door de gemeente, het Wilhelmus en de toost op het koningspaar.


Voor ieders veiligheid en om voor iedereen goed hoorbaar te zijn vragen we jullie om allemaal OP het plein te gaan staan. Dus niet op de stoep, straat of overkant van de weg.
Kun je niet zo heel lang staan, wij zorgen voor een tiental stoelen voor wie liever even zit.

Potlooiersmarkt

Aansluitend om 10.30 uur begint op het plein rond de NH kerk de Potlooienmarkt (vrijmarkt) voor jong en oud. De markt eindigt om uiterlijk 12.00 uur. De markt is gratis en aanmelden hoeft niet. Neem wel een kleed, stoeltje en een vuilniszak voor het afval mee.
Bij regen zal de potlooiersmarkt verplaatst worden naar Huis het Bosch. Dit zullen we dan vooraf melden op deze site.

Bij Huis het Bosch

Creaplein
Vanaf 13.00 uur is de jeugd weer welkom voor veel vermaak bij Huis het Bosch. Voor de kinderen hebben we sminken, appeltjes en een knutselklusje. Ook staat er weer een springkussen van Unicef, springen voor het goede doel dus.

Actief!
Verder hebben we een aantal activiteiten voor jong en wat ouder:

  • Stormbaan
  • Interactieve game – Light Hunter
  • Archery Attack
  • Sumoworstelen
  • Dartvoetbal

Volwassenen
Voor jullie is de bar en het terras open.

Muziek!
Er is weer een vrolijke DJ om de goede sfeer lang vast te houden.

Einde

Wij zullen tussen 17.00 – 17.30 uur de spullen weer opruimen. Jullie blijven uiteraard gewoon welkom op het terras of binnen in het Dorpshuis voor een hapje en/of drankje.